DagFenomenologie1&2 ---.docx

Flyer 1e en 2e Dag en de fenomenologie 2021.
Om zelf te downloaden!

1e en 2e Dag van de fenomenologie 17 en 25 april 2020

Groeien (Irene Keyzer)

Dit wordt een echte activiteitendag. We gaan begeleid door ervaren fenomenologen zelf aan de slag met fenomenologisch onderzoek. We kondigden deze Dag aan voor 17 april, maar die zat zo snel vol (max 30 personen) dat we nog een tweede Dag willen organiseren met hetzelfde programma.

Een ontmoetingsdag enerzijds, een doe- en belevingsdag anderzijds: na de inleiding gaan we in kleine groepjes met één van de vijf fenomenologen op stap, samen inzoomen op één natuurthema en de oogst van alle onderzoek samen naar binnen brengen. In bijgaande flyer vind je het hele programma.

Fenomenologie is iets prachtigs en we hopen dat we dit zaterdag 17 of zondag 25 april met jou mogen beleven. Plaats: Koos Vorrinkhuis, Koudelaan 16, Lage Vuursche.

9.45 uur Inloop met koffie en thee.

10.00 uur Fenomenologie, hoe en waarom - inleiding met Wolter Bos en/of Antoon van Hooft

11.00 Fenomenologisch onderzoek in kleine werkgroepen I

12.30 Lunchpauze met soep. Brood zelf meebrengen.

13.30 Fenomenologisch onderzoek in kleine groepen II en III

15.00 Presentatie van de onderzoeken (plenair)

16.00 - 16.30 Afsluiting van de dag.

Kosten: € 35 incl. koffie, thee en soep (voor minima is dit bedrag bespreekbaar). Aanmelden: Mail naam, woonplaats en telefoonnummer naar onderstaande e-mail (Silfriede Bos). Je bent van harte uitgenodigd, ook al hebben we momenteel nog niet 100% garantie dat de dag doorgaat. Je helpt ons erg door zsm, liefst vóór 24 februari aan te melden.

 
 
 

Ontmoeting met fenomenologie

BVS Schooladvies biedt vanaf maart dit jaar middagcursussen "Ontmoeting met fenomenologie" op locatie: als een school bij BVS vraagt om deze middagcursus, levert het team van de Opleiding Fenomenologie twee docenten die de cursus op de betreffende school verzorgen.

Het doel van de scholing is dat de deelnemers zicht krijgen op wat fenomenologie kan betekenen voor hun eigen ontwikkeling en voor hun lespraktijk. Het programma van de werkmiddag begint met een algemeen praatje over fenomenologie. We beoefenen de fenomenologie concreet aan een plant of een experiment en kijken daarna wat het heeft opgeleverd. Het aantal deelnemers is 8 tot 16 personen, kosten in overleg met BVS-schooladvies.

Op verzoek van een school kunnen we ook online ondersteuning geven op het gebied van de fenomenologie.