Fenomenologen in crisistijd

De coronacrisis blijkt voer voor fenomenologen: al in maart verscheen een holistische visie op de coronacrisis van Charles Eisenstein onder de titel "Coronation". De nog steeds actuele tekst is toegankelijk vertaald door Eva Heijnen en Herman-Jan Stroes. Deze is als pdf te downloaden onder de tab corona-publicaties.

In april en in mei verschenen twee publicaties van John Hogervorst over de coronacrisis bij Uitgeverij Nearchus: "Gedachten, kansen & perspectieven in tijden van corona", gevolgd door: "Toekomst scheppen in tijden van corona". Meer hierover onder de tab corona-publicaties. In juli verscheen bij dezelfde uitgever van cultuurfilosoof Harrie Salman: "De Corona-epidemie, de strategie van de angst, de boodschap en de gevolgen". Salman onderzoekt onze cultuur en de ontwikkeling van de samenleving. Hij schreef daarover eerder "Gestolen welvaart" (2019) en recent "De Grote Reset - Het plan voor de wereld na Corona" (2021).

Embryoloog Jaap van der wal gaf in 2020 een Engelstalig webinar over zijn fenomenologische visie op het embryo en de verrassende parallelen met het corona-virus, gevolgd door zijn visie op gezondheid en ziekte. Het webinar is te downloaden onder de tab Embryo-Van der Wal, evenals de vertaling van enkele fragmenten door Antoon van Hooft.