Zelf stijgbeelden maken met Roelant de Vletter

Roelant de Vletter

De cursus Stijgbeelden maken vond plaats in de boerderij van Roelant de Vletter in Kamperveen bij Zwolle. Acht cursisten maakten op zondag 9 februari 2020 twee of meer stijgbeelden per persoon. Gras, vlees en zuivel (melk, yoghurt, kaas) van verschillende (wel/niet bio) kwaliteit, water op verschillende manieren bewerkt en gekookt, vruchtensappen zijn onderzocht.

Onderstaand in beeld gebracht: besjes en blaadjes van de maretak (P.Geluk), water en honing (L. Huis in 't veld), gras, vlees en melk (bio vs niet-bio, A. Timmerman), aubergine, paprika, sinaasappel (J.Metze).

De Vletter over zijn stijgbeeldonderzoek: "Ik hoop hiermee mensen die vanuit hun gevoel voor goede voeding kiezen, met deze proeven een hart onder de riem te steken en te stimuleren daarmee door te gaan. En aan te tonen dat de meerprijs het echt waard is. Want voedsel met meer vormkracht geeft ons meer kracht om te leven. Als jij kiest voor gezonde voeding, dan gaat de winkel het inkopen en dan kan de boer het verbouwen. en dat is geod voor onze eigen gezondheid, maar vooral ook voor de gezondheid van de aarde!"

"Het stijgbeeld is een middel om aan te tonen hoe het met de vormkrachten van een product is gesteld. Het is ontwikkeld door Lili Kolisko op aanwijzingen van Rudolf Steiner." (Uit: Stijgbeelden 2 - Roelant de Vletter).

Je kunt dit stijgbeeldonderzoek steunen door Stijgbeeld Onderzoek Volger te worden: voor 26 euro ontvang je dan 26 weken lang stijgbeelden. Meer informatie opwww.stijgbeeld.nl of bij Roelant zelf via info@stijgbeeld.nl  Op zondag 7 juni is er een vervolgcursus: zelf chroma's maken ( bij chroma;s trekt de stof in een rondfilter vanuit het midden, met name voor grond of mest kan dit een buikbare methode zijn).

Onderzoeksobject

Maretak: besjes en blaadjes

Fase 1:

fijnmalen, verdunnen, laten opstijgen en drogen

Fase 2:

Zilvernitraat laten opstijgen en drogen

Stijgbeeld uitontwikkeld

Maretakbesjes (P. Geluk)

Stijgbeeld uitontwikkeld

Maretakblaadjes (P. Geluk)

Water onbehandeld

L. Huis in 't veld

Water met curcumine

L. Huis in 't veld

Water met elixer

L. Huis in 't veld

Honing onbehandeld

L. Huis in 't Veld

Honing met curcumine

L. Huis in 't veld

Gras biologisch

A. Timmerman

Rundvlees bio

A. Timmerman

Melk rauw, bio

A. Timmerman

Gras bio

D. Horsten

Gras niet-biologisch

A. Timmerman

Rundvlees niet-bio

A. Timmerman

Melk halfvol, niet bio

A. Timmerman

Gras niet-bio

D. Horsten

Aubergine

J. Metze

Paprika Bio

J. Metze

Sinaasappel

J. Metze

Sinaasappel Behandeld

J. Metze