NU AANMELDEN voor de Opleiding Fenomenologie 2020!

De Opleiding Fenomenologie bestaat ook in 2020 uit 5 modules van 1,5 dag. Steeds op donderdagmiddag en begin van de avond en op vrijdag overdag. Vanaf februari 2020 tot de zomer 3 modules en 2 modules in het najaar met nog een afsluiting in november, waarin de deelnemers hun fenomenologisch onderzoek presenteren.

De aanmelding voor de opleiding die op 6 februari van start gaat is geopend. Dit jaar mogen er ook geïnteresseerden meedoen die niet op de vrije school werkzaam zijn. Van de vrijescholen in Nederland en België ontvangen wij graag de namen van de deelnemende docenten. Zoals afgesproken in het bovenbouwoverleg zal iedere school 1 of 2 docenten de mogelijkheid bieden deze opleiding te volgen.

Eind november 2019 hebben we voor het derde jaar op rij een jaargang van de Opleiding Fenomenologie afgerond. Elke deelnemer heeft het - als onderdeel van de opleiding verrichte-  onderzoek gepresenteerd: ook dit jaar weer heel divers en soms heel verrassend. Naast uiteenlopende natuurwetenschappelijke thema's heeft bijvoorbeeld een leraar Duits, het gedicht Der Panther van Rainer Maria Rilke aan een fenomenologische beschouwing onderworpen en - in interactie met het publiek - tot leven weten te brengen. Dit is kenmerkend voor een trend die zich bij onze opleiding aftekent: fenomenologie blijkt ook voor leraren in andere vakken dan de natuurwetenschappen interessant te zijn. Mede daarom hebben we nu ook aardrijkskunde in ons kernpakket opgenomen.

OpleidingFenomenologie_Folder_2020

Folder van de Opleiding Fenomenologie 2020, om zelf te downloaden, uit te printen en te verspreiden onder collega's en andere geinteresseerden.

Lesrooster (wijzigingen voorbehouden)

Meer over de opleiding vind je via de menuknop/balk hierboven:

> Onder deelnemers, docenten staat een overzicht van de deelnemers met vak en school en de betrokken docenten en gastdocenten van 2017 tot heden.

> Onder Reader krijg je een indruk van het lesmateriaal dat door de betreffende docenten verspreid is tijdens eerdere jaargangen

De informatie die naar de scholen is gegaan, ook over 2020, staat bij Werving

 Hieronder het welkomstwoord bij de start van de eerste versie van de opleiding in 2017. 

Uit: Introductie bij de Opleiding Fenomenologie.